Peklosól z ziołami 'Pekla' 67g

  • Obserwuj produkt:
  • Dodaj recenzję:
  • Kod: 90341
  • Producent: BROWIN
  • Kod producenta: 5908277708511
  • Dostępność: Jest  (16 szt.)

  • Historia ceny
  • 4,60 zł

Peklosól z ziołami 'Pekla' 67g

Pekla - peklosól z ziołami służy do produkcji zalewy solankowej, peklowania, nastrzykiwania lub wcierania na sucho.

Dzięki peklowaniu nasze mięso pozostanie apetycznie różowe, a zawarte w mieszance zioła zapewnią doskonały smak.
Dawkowanie: 67 g na 2 kg mięsa.

Przepis na peklowanie na mokro 2 kg mięsa:
Zawartość opakowania wsyp do 1L wody i zagotuj. 2 kg mięsa umieść w dość ciasnym pojemniku (kamionce lub beczce do peklowania) i zalej po wystudzeniu przygotowaną solanką peklującą. Opcjonalnie do peklowania dorzuć 1-2 pokrojone ząbki czosnku. Pekluj w temperaturze 4-6 przez okres 7-14 dni, obracając co dwa dni. Mięso nadaje się do gotowania, wędzenia, pieczenia lub grillowania.

50% mniej nitrytu (azotynów) niż w tradycyjnej peklosoli!!!

Składniki: chlorek sodu (NaCl), zioła (owoc jałowca, kolendra, pieprz, ziele angielskie, liść laurowy, majeranek, cząber, rozmaryn, tymianek), azotan potasu (E252), azotyn sodu (E250), substancja antyzbrylająca (E504ii).
Masa netto: 67 g

Sposób przechowywania: Przechowywać w suchym miejscu, w szczelnie zamkniętym opakowaniu.

Informacje o bezpieczeństwie produktu Informacje o producencie



Zadaj pytanie dotyczące produktu. Nasz zespół z przyjemnością udzieli szczegółowej odpowiedzi na zapytanie.



Przepis na świąteczną szynkę.

Przepis na świąteczną szynkę.

12-11-2020
Jeśli jesteś miłośnikiem wędlin, ale mając świadomość, że te ze sklepu pełne są... Więcej
Klikając “Zgoda” akceptujesz zapisywanie wszystkich danych cookie na twoim urządzeniu. Kliknięcie “Odmowa” oznacza zapisywanie tylko danych niezbędnych do funkcjonowania strony. Więcej informacji o cookie w polityce prywatności.