Termometr kulinarny elektroniczny 20/250C

  • Obserwuj produkt:
  • Dodaj recenzję:
  • Kod: 154963
  • Producent: BROWIN
  • Kod producenta: 5908277716080
  • Dostępność: Jest  (2 szt.)

  • Historia ceny
  • 19,90 zł

Termometr kulinarny elektroniczny 20/250C

  • Wysoka jakość - elektroniczny termometr wyposażony jest w szpilkową sondę wykonaną z wysokiej jakości stali nierdzewnej. Produkt idealnie sprawdzi się więc zarówno w domowej kuchni, jak i w gastronomii.
  • Prosty w użyciu - termometr wyposażony jest w wyświetlacz LCD oraz dwa przyciski umożliwiające włączenie termometru i wygodne przełączenie skali pomiarowej.
  • Uniwersalny - termometr sprawdzi się podczas przygotowywania wszystkich Twoich ulubionych potraw. Sprawdzisz nim temperaturę mięs, potraw, ciast oraz cieczy zarówno podczas gotowania, pieczenia, jak i grillowania.
  • Pomiar w dwóch skalach - termometr umożliwia wykonanie pomiarów w dwóch skalach: Celsjusza oraz Fahrenheita. Zakres temperatury: od -20°C do +250°C
  • Wygodny zestaw - termometr zasilany jest baterią dołączoną do zestawu. Wyposażony jest w etui, chroniące go przed uszkodzeniem. Termometr ma również możliwość zaczepienia go np. do fartucha przy użyciu klipsa.

 

​Lubisz gotować? Prowadzisz swoją gastronomię? Elektroniczny, bardzo precyzyjny termometr szpilkowy z wyświetlaczem LCD to narzędzie, którego potrzebujesz! Przy jego pomocy w niezwykle prosty sposób dokonasz pomiaru temperatury ciast, mięs oraz napojów. Termometr jest praktyczny i bardzo łatwy w obsłudze - sprawdzi się zarówno podczas gotowania, pieczenia, jak i grillowania w każdej domowej kuchni, a także w lokalach gastronomicznych. Jego zaletą jest niezwykle szeroki zakres pomiarowy od -20°C do +250°C z możliwością przełączenia skali pomiaru na skalę Fahrenheita, poprzez przyciśnięcie zaledwie jednego przycisku! Zaostrzona sonda zapewnia szybki i wygodny pomiar, który z łatwością odczytasz z wyświetlacza LCD. Termometr sprzedawany w zestawie z baterią, a także etui z klipsem, dzięki któremu ochronisz sondę termometru przed uszkodzeniem, a także zawiesisz całe urządzenie np. na pasku czy kieszeni fartucha.

 

Uwaga! Termometr wyposażony jest w sondę o długości 15 cm, czujka termiczna umieszczona jest zaś na obszarze między 0,5 cm, a 1 cm od strony szpikulca. Sonda podczas pomiaru powinna być więc umieszczona w najgrubszej części mięsa, z dala od kości.

 

Pamiętaj, przed użyciem termometru należy zdjąć osłonkę.

 

Zakres tolerancji temperatur:

  • -20 ~ 0°C ± 2°C
  • 0 ~ 100°C ± 1°C
  • 101 ~ 150°C ± 2°C
  • 151 ~ 200°C ± 3°C
  • 201 ~ 250°C ± 5°C

 

UWAGA:

Termometr nie może pozostawać w piekarniku w trakcie pieczenia, służy tylko do jednorazowej kontroli temperatury podczas pieczenia.

 

Wymiary produktu:

Wyświetlacz:

  • wysokość 7,2 cm
  • szerokość 1,6 cm
  • długość 2,1 cm

Sonda:

  • wysokość 15 cm
  • średnica 0,4 cm

Informacje o bezpieczeństwie produktu Informacje o producencie



Zadaj pytanie dotyczące produktu. Nasz zespół z przyjemnością udzieli szczegółowej odpowiedzi na zapytanie.