Mieszanka ziół do kiełbasy białej-Specjał babci Em

  • Dodaj recenzję:
  • Kod: 62228
  • Producent: BROWIN
  • Dostępność: Jest  (11 szt.)
  • szt.
  • 4,90 zł

Mieszanka ziół do kiełbasy białej-Specjał babci Em

Do kiełbasy białej - mieszanka ziół i przypraw

Doskonała kompozycja aromatycznych ziół i przypraw podkreślająca walory smakowe i zapachowe.


Składniki na 4 kg białej kiełbasy:
• 3 kg łopatki
• 0,5 kg wołowiny
• 0,5 kg boczku lub słoniny
• ok. 500 ml zimnej wody
• jelita wieprzowe
• 3 ząbki czosnku
• ok. 80 g soli
• 20 g mieszanki ziół i przypraw do białej kiełbasy.

Przepis: Mięso pokrój na kawałki, jednocześnie oddzielając części chude od tłustych. Tłuste kawałki zmiel przez sito o mniejszych oczkach (4 mm), a chude przez sito o grubszych oczkach (8 mm). Po dodaniu przypraw, mieszaj mięso dodając zimną wodę (ok. 0,5 L). Wszystkie składniki muszą się idealnie ze sobą połączyć, masa musi mieć konsystencję spójną i kleistą. Przy użyciu nadziewarki napełnij jelita masą mięsną. Tak przygotowaną surową kiełbasę parz w wodzie o temperaturze 75-80°C przez 25-30 min. Więcej przepisów znajdziesz na: www.browin.pl/przepisnik

Składniki: majeranek, pieprz czarny, gałka muszkatołowa.
Masa netto: 20 g
Nie zawiera soli, substancji konserwujących i glutaminianu sodu.