Jelita Wieprzowe suszone 100/50 2 szt.

  • Obserwuj produkt:
  • Dodaj recenzję:
  • Kod: 165163
  • Producent: BROWIN
  • Kod producenta: 5904816008180
  • Dostępność: Jest  (1 szt.)

  • Historia ceny
  • 34,90 zł

Jelita Wieprzowe suszone 100/50 2 szt.

Suszone jelita to innowacyjny produkt, w 100% naturalny. Osłonki wykonane są z kilku warstw najlepszej jakości jelit wieprzowych. Wypróbuj koniecznie naszej nowości. Jelita suszone to idealny wybór! Z ich użyciem przygotujesz domowe kiełbasy, wędliny tj.: kiełbasa żywiecka, kiełbasa krakowska i inne.

 

  • W 100% naturalne - suszone jelita to w pełni naturalny produkt, idealna ekologiczna alternatywa dla foliowych woreczków do szynkowaru, białkowych i poliamidowych osłonek wędliniarskich. Suszone jelita nadają się do spożycia.
  • Doskonała wytrzymałość - w przypadku tych jelit nie musisz martwić się o pękanie, to super mocny produkt, który nigdy Cię nie zawiedzie. Łatwo usuniesz go z gotowego wyrobu.
  • Jednorodna kalibracja - z suszonymi jelitami stworzysz idealne wędliny o jednorodnej średnicy, takie jak z profesjonalnych masarni.
  • Idealne dopasowanie i ekstrakcja wilgoci - suszone osłonki perfekcyjnie dopasowują się do wsadu mięsnego oraz zapewniają szybsze suszenie i dokładniejszą penetrację dymu podczas wędzenia kiełbas.
  • Na ok 7 kg mięsa - opakowanie zawiera 2 sztuki suszonych jelit, które pomieszczą do 7 kg wsadu mięsnego.

 

Poznaj naszą nowość! Idealny produkt dla domowego wędliniarstwa. Naturalne suszone jelita wieprzowe do kiełbas i wędlin o średnicy 100 mm. Opakowanie zawiera 2 sztuki suszonych jelit o długości ok. 50 cm.

 

To produkt w 100% naturalnego pochodzenia wieprzowego charakteryzujący się doskonałą wytrzymałością, jednolitością i kalibracją. Osłonki idealnie dopasowują się do wyrobów mięsnych, zapewniają lepszą ekstrakcję wilgoci, co wpływa na szybkość suszenia i dokładniejszą penetracje dymu podczas wędzenia.

Ze względu na suszoną formę, jelita przechowywać można w temperaturze pokojowej.

 

Sposób użycia: Zanurz osłonki na 5 min. w letniej wodzie. Następnie nadziej je farszem i postępuj dalej zgodnie z przepisem na wybraną wędlinę. Każda osłonka zaślepiona jest z jednej strony, poprzez owalne wyprofilowanie. Drugi koniec wypełnionej osłonki zwiąż sznurkiem lub użyj zaciskarki wędliniarskiej. W razie potrzeby długość jelita możesz dowolnie skracać. Jelita suszone to naturalny produkt, nadają się do spożycia, jednak bez problemu usuniesz je z gotowego wyrobu. 

W przypadku użycia osłonki jako alternatywy dla foliowego woreczka, analogicznie jak powyżej, zanurz ją na 5 min. w letniej wodzie. Następnie umieść w szynkowarze i uzupełnij farszem. Końcówkę osłonki zawiń i przyciśnij sprężyną oraz pokrywką szynkowaru. Podczas wyjmowania potrawy wystarczy pociągnąć za osłonkę, w razie konieczności podważyć wsad nożem.

Niewykorzystaną, uwodnioną osłonkę pozostawić możesz do wyschnięcia i użyć następnym razem. 

 

Składniki: jelita wieprzowe. 

Informacje o bezpieczeństwie produktu Informacje o producencie


Produkt nie posiada recenzji. Dodaj recenzję
Zrębki do wędzenia jabłoń 450g

Zrębki do wędzenia jabłoń 450g

Jest (16 szt.)
10,90 zł
Zrębki do wędzenia i grilla olcha 450g

Zrębki do wędzenia i grilla olcha 4...

Chwilowy brak (0 szt.)
9,90 zł
Zrębki do wędzenia czeresnia 450g

Zrębki do wędzenia czeresnia 450g

Jest (4 szt.)
10,90 zł
Zgrzewarka próżniowa do żywności

Zgrzewarka próżniowa do żywności

Jest (2 szt.)
124,90 zł
Zaciskarka wędliniarska

Zaciskarka wędliniarska

Jest (3 szt.)
56,90 zł

Zadaj pytanie dotyczące produktu. Nasz zespół z przyjemnością udzieli szczegółowej odpowiedzi na zapytanie.



Klikając “Zgoda” akceptujesz zapisywanie wszystkich danych cookie na twoim urządzeniu. Kliknięcie “Odmowa” oznacza zapisywanie tylko danych niezbędnych do funkcjonowania strony. Więcej informacji o cookie w polityce prywatności.